Сдружение "Евтерпани"

България

Сдружение „ЕВТЕРПАНИ” е юридическо лице с нестопанска цел

Цели на сдружението:

· издирване и съхранение на живи човешки „съкровища" – уникални, забравени традиции и обичаи;

· развитие и популяризиране на инструментални, певчески и танцови групи за автентичен фолклор;

· обучение, реализация и интеграция на даровити деца от различни етнически групи.

Средства за постигане на целите: v обучение и осигуряване на възможности за професионална реализация на даровити деца от 3 до 28 години, което включва:

- теоретични основи на певческото изкуството;

- упражнения за дишане, артикулация и звукоизвличане;

- работа за диапазон – разширяване и изравняване;

- сценично поведение и техники за овладяване на сценичната треска;

- микрофонна техника и пеене със синбек;

- едногласно и многогласно пеене;

- развиване на артистичността и самочувствието;

изучаване на характерни похвати на пеенето в различни музикални стилове – поп, рок, джаз, госпъл, мюзикъл, фолклор;

- организиране и участие във фестивали, концерти и събори у нас и в чужбина;

- разработване и реализиране на проекти в сферата на културата, образованието, екологията и туризма;

- издаване и продуциране на аудио и видео записи;

- участие в телевизионни предавания;

- сътрудничество с организации, институции и физически лица в страната и в чужбина.

Сдружение „Евтерпани” провежда широкообхватни интерфоруми с арт насоченост в областта на фолклора, забавната музика, изобразителното изкуство и занаятите. Всяка година през периода юни-август то организира и провежда серия от арт фестивали в българските курорти Балчик, Златни пясъци, Слънчев бряг, Царево и Лозенец с участието на танцови и певчески формации от Гърция, Молдова, Русия, Турция и Унгария. Целта е да се привличат повече чужди и наши гости и участници в културните прояви чрез разширяване на жанровото многообразие.

Идеята е да се разшири и обогати културната програма по българските курорти, да се ангажират по-тясно околните селища и местното население с тяхно участие, да се показват възможностите, многообразието и красотите в нашия бит и култура. В рамките на летния фестивал в София, организиран от Столична община и партньори, както и на празника на столицата (17-18 септември) Сдружение „Евтерпани” провежда концерти в амфитеатъра пред НДК.

Председател на Сдружение "Евтерпани" е Аня Краваева. Завършила е Музикална академия за изкуство и танци – Пловдив със специалност “Музикална педагогика и естетика, хорово дирижиране”, специален предмет – солово пеене. Има богат изпълнителски опит като артист-хорист (мецосопрано) в професионални хорове и опери: “Мадригал”, IKO International Opera – Siena (Italy), Опера Русе, камерен хор “Средец”, МК “Снежина 11”, смесен хор на БНР, плевенска филхармония, хор „Вега”, частна опера “Вива” и опера “Atlantic USA”, “Teatro Lirico D’Europa”, опера Стара Загора, опера Пловдив хор “Неа Йония” (Атина), хор „Кавал”, хор към ДНА (Пловдив), камерен хор МА за изкуство и танци (Пловдив), Колегиум Музикум, хор “Корона”. Участвала е в 25 опери и 360 спектакъла в Европа и САЩ. Аня Краваева е с 30-годишен педагогически опит като преподавател по музика в държавни и частни училища и детски градини. Била е корепетитор, вокален педагог, художествен ръководител и диригент на детски хорове, вокални групи и ансамбли към училища и народни читалища. Води школи по изкуствата – пиано, солфеж и солово пеене, трио за модерна музика и детски хор „Орфей”. Ръководител е на Музикално-театрална студия „Евтерпа” към НЧ „Христо Смирненски” – столичен район „Слатина”. Сформира оркестри и детски състави за нова музика. Участва в реализирането на четири музикални диска за детските градини – „Изворче”, „Аз ще бъда ученик”, „Звездичка”, „Нарисувай ме”. Автор е на детски мюзикъл „Сливи за смет” (издаден на CD) и „Фиеста в Севиля”, които представя няколко пъти пред публика, изявявайки се и като режисьор-постановчик. Участва в проект на Столична община „По-различни, по-успешни”. Организира самостоятелен Коледен благотворителен концерт за деца в неравностойно положение в Камерна зала „България” през 2007 г. На Международния фестивал "Между Коледа и Нова година" - м. декември 2010 г., проведен в зала 11 на НДК, председателят на Сдружението е автор и водещ на "Сцена на таланта", на която се представят млади дарования в областта на певческото, театралното и танцовото изкуство.

СДРУЖЕНИЕ „ЕВТЕРПАНИ” 1574 София, „Христо Смирненски” бл. 31-Б, вх. Б, ап. 10 тел./факс (+359 2) 8713 286 моб. тел. (+359) 886402 898 моб. тел. (+359) 886744 906 e-mail: evterpani@abv.bg http://evterpani.blogspot.com/

Nike air jordan Sneakers | Nike