Галерия Европа


Галерия Европа представя част от  първата по рода си, изключителна селекция от над  500 творби на най- утвърдените майстори на съвременното българско изкуство. Те са съчетани с ценни, антични, френски мебели със сертификати за автентичност. Представени са над  70 от най – изявените български автори на живопис, графика, скулптура, дърворезба, текстил, художествена бижутерия.Сред тях – носители  на много Световни призове  от международни участия като: Международно Биенале на графиката – Оренсе, Испания; Биенале EMMA – Европейски майстори на модерното изкуство, Австрия; Академична палма на Международната академия за съвременно изкуство, Белгия и много други,  членове на Maison des artes,  Международен художествен фонд Москва, Международната академия „ Греци Марино“, Италия; AIMC ( международна организация на съвременните мозаисти) – Равена, Италия и др.  

Забележителна е селекцията ръчно правени художествени бижута от скъпоценни и полускъпоценни камъни, перли, сребро и платина.  Авторите са художници-бижутери, някои от които са и дизайнери на бижута от бутикови серии на Световни брандове бижутерски къщи. 

Галерията е  красива стара сграда на два етажа от началото на ХХ век, паметник на културата, в сърцето на София, на метри от  Софийска градска художествена галерия, Национална художествена галерия и повечето централни театри.

Постоянна е експозицията на бутикови бижута с висока художествена стойност, изработени от признати бижутери, дизайнери и на някои луксозни модели на известни световни марки.

Освен античните мебели, изложени в залите на галерията, е възможно цялостно и частично обзавеждане по поръчка. Уникални, антични находки със сертификати за автентичност, които се издирват  и реставрират във Франция. Внасят античната красота на отминалите години и умението на старите майстори. Мебeлите са не само автентични и красиви, но имат и висока колекционерска стойност.

Произведенията в сайта и в галерията  не са обозначени с имената на авторите. Философията на Галерия Европа, е че всеки сам трябва да разчита на собственото си естетическо чувство. И едва, когато го намери, да разбере името на художника.

 

Галерията съвместява по интересен начин школа по рисуване за деца и ученици почасова детска артзанималния, която включва интересни, разнообразни и занимателни творчески дейности за деца от 4 до 18 г., водени от педагози – художници, както и йога за деца.

 

Галерия Европа, ул. Леге 3

www.artgalleryeurope.eu

artdaniela.eu@gmail.com

 

mob. 0894 34 14 24/ 087777418

Sportswear Design | Nike - Shoes & Sportswear Clothing