София диша


С всяка изминала година „София Диша“ се превръща в едно от най-престижните и популярни културни събития в столицата. Като мултижанров, градски, уличен фестивал, „София Диша“ спечели своята лидерска позиция в културния календар на София, създавайки страхотна атмосфера в центъра на столицата и отлична организация за четвърта поредна година. Амбициите на фестивала са насочени към стотиците самостоятелни автори, различни организации и иниациативи, които да получат възможност за изява и презентирайки дейността си на подобно високо ниво да добият популярност в културния и социален сектор на страната.

„София Диша“ 2013 няма да изневери на стила си и през летния месец август отново ни очаква вълнуваща и атрактивна програма, различни нови инициативи и разнообразни проекти, свързани с култура, изкуство, социалнии образователни инициативи, както и специално отношение към екологията като начин на живот. Тази година „София диша“ 2013 ще разшири мащаба на своите локации с оглед по-добро разпределение и повече пространство за дишане, изтъквайки основната си философия за развиване и подобряване на градската и обществена среда.

Подобни събития добавят стойност към това което предлага града ни. Те са ценни не само за местните жители на района на столицата, но и за многожеството от туристи. Знаем, че в София има целогодишно голям брой чуждестранни туристи, които освен забавления търсят и  начини да се запознаят с българската култура. Това, което фестивалът „София Диша” предлага на хората, е един нестандартен и интригуващ начин всеки да опознае богатсвото от културен живот в София, което само чака да бъде преоткрито.

Традицията на „София Диша“ повелява стартът да бъде на ул. Шишман. Тази година програмата предвижда специално внимание на тема, която е основен елемент от философията на фестивала. Промотиране на екологичната култура е една от главните цели на „София Диша“, тъй като самият фестивал започва своята дейност преди четири години с идеята да прекъсне потока от коли на централната софийска улица Шишман и поне за един ден да освободи пространството в услуга на хората, насърчавайки здравословния начин на живот, активността, разходките на открито, наслаждавайки се на топлото слънце, без притеснения от клаксони или автомобилни изпарения. Ето защо тази година екипът на „София Диша“ превръща екологичната инициативата в централна тема, която същевременно има честта и да открие самия фестивал на 4-ти август.

Улиците, станали характерни за „София Диша“, с нетърпение очакват летния месец август, за да се изпълнят отново с усмихнати хора и динамична атмосфера. Затова фестивалът ще продължи с тематичните си седминчни издания за литература – „Словото зове“ на 11ти август на ул. Ангел Кънчев, и визуални изкуства на 18-ти август, известни като „Ветрове от цветове“ на ул. Пиротска. През новата 2013 година екипът на „София диша“ е забъркал вълнуваща смесица от нови и интересни инициативи, в които всеки ще може да се включи и да се забавлява в горещите дни под сянката на шатрите.

Тази година фестивалът ще превземе нова територия. Последната тематична неделя на месец август – „Песента на танца“, посветена на  музикалното и танцово изкуство, този път ще превърне в градска сцена пешеходната зона на бул. Витоша, разнасяйки своите ритми от сърцето на столицата.

Като част от Културния календар на Столична община и в подкрепа на кандидатурата на София за „Европейска столица на културата 2019”, градският фестивал за култура „София диша“ има за цел в културно, социално и икономическо отношение да реализира огромния потенциал, който София притежава. Фестивалът дава възможност на столицата ни, а и на България да качи на сцена своите млади и изключително талантливи артисити и по този начин да се появи на европейската културна карта, като сериозен център на култура и събития, както  и да промени позитивно имиджа си в Европа и света.

 

http://sofiadisha.com/


Buy Sneakers | Air Jordan Release Dates Calendar