ИЗКУСТВО В МЕЖДУБЛОКОВИТЕ ПРОСТРАНСТВА НА ПАНЕЛНИТЕ КОМПЛЕКСИ В СОФИЯ
15.08 - 30.10.2013


Камарата на Архитектите в България с подкрепата на дирекция „Култура” при Столична община обявява международен електронен конкурс на тема:

ИЗКУСТВО В МЕЖДУБЛОКОВИТЕ ПРОСТРАНСТВА НА ПАНЕЛНИТЕ КОМПЛЕКСИ В СОФИЯ”

Отношението на софиянци към състоянието на междублоковите пространства на панелните комплекси в София е преобладаващо негативно.  Понастоящем санирането на близо 204 хиляди панелни жилища, в които живеят над 600 хиляди души са обект на държавна политика и са във фокуса на Столична община.  Обновяването на междублоковите пространства e естествен завършек на стремежа за подобряване на застроената среда.

Конкурсът на КАБ отправя творческа провокация за разработка на произведения на изкуството в мрежа от 5 точки, които оформят културен маршрут в град София.  Целта на конкурса е да се покаже нова гледна точка към панелните комплекси като на архитектурно културно наследство.

Краен срок за задаване на въпроси – 30.09.2013 г.

Краен срок за предаване на проекти – 30.10.2013 г.

Цялата информация за конкурса може да намерите на адрес: http://architecturalspaces.org/

Конкурсът е част от ежегодния електронен конкурс за „Устойчива архитектура в България. 2020-7“ на КАБ.  Инициатор на конкурса е арх. Димитрина Попова член на РК София-град и Комисията по международна дейност и евроинтеграция на КАБ.  

Проектът за конкурс е финансиран от Столична програма “Култура” на Столична община за 2013 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019г.

 

 

best Running shoes | Nike Releases, Launch Links & Raffles