Пилзен 2015


Пилзен или Пълзен, е град в Западна Бохемия в Чехия, център на Пилзенски край. С население от 162 627 души(2005) градът е четвъртият по големина в Чехия. Разположен е на 90 км западно от Прага при сливането на четири реки (Радбуза, Мже, Ихлава и Ислава), при което се образува реката Бероунка.

Кандидатурата на Пилзен е естествено продължение на дългосрочната визия на града да бъде отворен културен град. Мотото на кандидатурата и на целия проект „Пилзен”  е "Пилзен, отвори се" (Pilzen Open up!). 

Именно тази отвореност към нови идеи, иновативност и творчество, към гражданите на града и към  Европа, е централна в тяхната програма. Мотото се отнася и до разкриване на нови пространства за някои по-неизвестни жанрове и движения, мултикултурно общество, диалог между различните поколения, взаимното свързване на изкуство и бизнес, науката и игрите, културата и образованието, изкуството и технологиите, творчеството и развлечението.

Концепцията за „отвореност” на града влияе върху цялото общество. Tя също означава смелост да се изправиш срещу проблемите и да бъдеш прозрачен във всички процеси.      

latest Running Sneakers | Nike Air Max 270