галерия "Сезони"

България

   Галерия „СЕЗОНИ" е открита на 23.09.1993 г. година с изложба живопис на Димитър Казаков - Нерон, по случай неговата 60 годишнина. Чрез периодични, авторски и колективни изложби, на известни творци като Димитър Казаков - Нерон, Лика ЯнкоАлександър МутафовТихомир КоджамановЗлатка Дъбова, Галин Малакчиев, Цветана Щилянова,  галерията показва един по-широк спектър от българската пластична култура в областта на живописта, графиката, малката пластика, рисунката и приложните изкуства.

   През септември 2009 г. Европейски Форум на Експертите връчи на Галерия „СЕЗОНИ” и нейния мениджър Маргарита Видралска „Златна Книга” за принос в развитието на българската култура. На галерията е даден официален почетен статут на Институция с висок престиж и обществено признание в областта на Културата. Отличието се връчва за цялостна дейност на галерия „СЕЗОНИ” и за принос в легализирането на търговията с произведения на изкуството.

   Галерия „СЕЗОНИ” са намира в централната част на София - на ул. „Кракра” 2А, в района с най-много културни забележителности и  в сърцето на столицата. Галерията е с площ от 110 кв.м. и допълнително пространство от 20кв.м., което позволява целогодишното представяне на досега непоказвани произведения или такива, които не са част от настоящата изложба. Галерията притежава колекция от повече от 150 оригинални произведения на изкуството от 20век до днес, от големите живописни платна на Магда Абазова, Светлин Русев, Борис Денев, Васил Стоилов, Златю Бояджиев до литографии на Хуан Миро, Ман Рей, Жан Кокто, Марк Шагал, скулптури на Боян Райнов, Андрей Николов, Галин Малакчиев, които са малка част от колекцията на галерията.

От 1993г. галерия „СЕЗОНИ" е организирала над 300 изложби на български и чуждестранни автори.Галерията представя съвременно изкуство и дейността й е насочена към водещите творци в тази област. Едни от последните представени самостоятелни изложби на български автори в галерия „СЕЗОНИ” са:Къговрат” на Боян Кирков български художник, който живее и твори в Белгия, ретроспективна изложба на художничката Йорданка Радева и Ясен Гюзелев - „Ясен Гюзелев между Чарлз Дикенс и Луис Карол”,негови оригиналните рисунки за илюстрациите на книгите:“Алиса в страната на чудесата” от Луис Карол - издание от “Simply read books”, Ванкувър, 2003, “Оливър Туист” от Чарлз Дикенс - издание от “Walker books”, Лондон, „Големите надежди” от Чарлз Дикенс.

Работно време: 

понеделник – петък: 10:00 – 18:00

София, ул. "Кракра" 2а, Дом на културата "Средец"

http://galleryseasons.com/

https://www.facebook.com/GaleriaSezoni

Running Sneakers Store | Jordan Shoes Sale UK