Quarto Quartet

България

Quarto Quartet днес

 Quarto Quartet е най-успешният български камерен състав за класическа и модерна музика. Негови участници са водещите музиканти – концертмайстори и водачи на оркестрите на Софийска филхармония, БНР, Софийски солисти, „Квартет Димов” и др. Създаден като клавирен квартет през 2005 г. от Иван Пенчев (цигулка), Дарина Василева (пиано), Татяна Тодорова (виола) и Стоян Божков (виолончело), днес съставът следва линия на развитие, в чиято основа е динамиката. На Quarto Quartet гостуват най-големите имена в музикалния свят, а квартета е разширен с втора цигулка, кларинет и контрабас, които създават възможности за изпълнението на разнообразни концертни програми, комбиниращи творби за трио, струнни и клавирни квартети, и квинтети.

Съставът е официален партньор на Софийска филхармония и през сезони 2011, 2012 и 2013 изпълни самостоятелни концертни цикли в зала „България”. Quarto Quartet представи официално България в Брюксел, през 2011 година със своя програма в зала „Йехуди Менухин” на Европейския парламент, където прозвучаха клавирните квартети на Малер, Пипков и Брамс. Квартетът има десетки успешни концерти в страната и чужбина, записи за БНР и БНТ, а музикантите са лауреати на множество международни и национални конкурси – „Х. Виенявски” в Полша, „Коциян” в Чехия, „П. Владигеров”, „Музиката и земята”. За качествените интерпретации, които Quarto Quartet представят, квартета бе отличен с награди от престижни международни и национални конкурси – «250 години Моцарт» 2006, «Конкурс за Австрийска музика» 2008, Конкурс «М.Големинов» 2008, Конкурс „Йоханес Брамс 2010” в Австрия и други.

Най-характерните черти на стила на Quarto Quartet са личния почерк, който въздейства чрез убедителни драматургични концепции, изключителна експресия и уникалното сценично присъствие. Квартета създава у зрителя усещането, че съставът не свири, а разказва, танцува и рисува един, неповторим свят от звуци и емоции, в който кани всички да се насладят на красотата на музиката. Quarto Quartet притежава рядкото за камерните състави и изключително ценно умение да изпълнява с неизменен перфекционизъм съвсем различни по стил и епоха музикални произведения с разнообразен характер и насоченост, с класическо и съвременно звучене. Но каквото и да е произведението, музикалният език на квартета е винаги завладяващо енергичен, дълбок, стилен и наситен с послания.

В репертоара на QuartoQuartetса включени стотици класически творби, джаз и танго пиеси, премиери на съвременни композитори - Марк О’Конър, Джефри Райън, Том Джонсън, Васил Казанджиев, Ценко Минкин, Георги Арнаудов, Христо Йоцов, Иво Паунов и др. Съставът репертоарно изпълнява произведения от цялата палитра на световното класическо наследствто - Хайдн, Моцарт, Бетовен, Шуберт, Менделсон, Брамс, Сметана, Дворжак, Малер, Заребски, Бридж, Барток, Стравински, Турина, Пиацола, Любомир Пипков, Марин Големинов, Константин Илиев и много, много други. Голяма част от този репертоар вече е записан от тях за „Златният фонд” на Българското национално радио.

          Освен  интензивната концертна дейност, съставът непрекъснато участва в звукозаписни проекти за страната и чужбина. 

          Quarto Quartet e водещ съвременен български камерен състав, утвърдил се през годините като наследник на традиции в камерната музика, с които България се гордее. 

Nike air jordan Sneakers | Releases Nike Shoes