“Спри, детето запази!” - конкурс за есе


Кампанията за пътна безопасност „Спри, детето запази!“ на Българската национална телевизия продължава и в навечерието на първия учебен ден. В началото на новата учебна година, когато децата ще се движат още по-активно навън, БНТ отново апелира пешеходци и шофьори да бъдат толерантни на пътя. Всяка година по една класна стая остава празна вследствие на пътно-транспортни произшествия, а мнозина шофьори, когато се качат зад волана, забравят колко уязвими са децата на пътя.

SoReadable: Ева и Par Avion - музика и поезия @ SOHO

България

SoReadable e поредица литературни четения в уютна атмосфера и любима част от културната ни платформа.

Среща с Ойя Байдар в Столична библиотека


Премиера на книгите и
• Портата на греха
• Изгубеното дар-слово
• Остана топлата им пепел

Nike air jordan Sneakers | Air Jordan Release Dates 2021 + 2022 Updated , Ietp

„Ще ти разкажа приказка”


На 11 юни, сряда, от 16.00 часа, в залата на Френския културен институт в България /пл. „Славейков” №3/, ще се проведе церемония за връчване на наградите в третото издание на Националния конкурс за детска авторска приказка „Ще ти разкажа приказка”.

ГОРЯЩАТА ПЛАНИНА


ГОРЯЩАТА ПЛАНИНА

11 юни 2014 - 19:00 ч. 

Пролетният базар на книгата


За първи път тази година Пролетният базар на книгата ще бъде разположен на три етажа в Националния дворец на културата, съобщиха организаторите от Асоциация „Българска книга“. Книжното събитие на сезона ще бъде официално открито на 3 юни от 11.00 ч. на сцената на културната програма, полуетаж „Изток“, НДК, и ще продължи до 8 юни.

СтолицаЛитература

България

Програмата на „СтолицаЛитература” през 2014 г. включва:
Понеделник | 2 юни

19:00 Четене в крачка
Мълчалив флашмоб, играещ със заразителния ефект от четенето в споделени публични пространства.
Софийско метро | Линия „НДК“ – „Сердика“ –„Софийски университет“

SoReadable: Непорочно заЧАТие @ SOHO


SoReadable e поредица литературни четения в уютна атмосфера и любима част от културната ни платформа.

Свободната книжарница - градинката пред Народния театър


Свободната книжарница е начинание за безплатно споделяне на книги. Идваш с книжките и ги оставяш при другите оставени книги - най- вероятно ще заемем няколко пейки, не е необходимо да си правиш отделна сергийка идеята е всичко да правим заедно. Всички книги, които ще откриете на Свободната книжарница са донесени от хора, които са пожелали да споделят знанието заключено в тях. Носят се всякакви книги. Романи от всички жанрове, сборници, стихосбирки, философия, стари и нови учебници, техническа литература. Всеки може да донесе и вземе книги напълно безплатно.

SoReadable: Три сестри

България

 SoReadable  е ежемесечно събитие от културната програма на SOHО. То се провежда във уютна атмосфера под формата на литературно четене. 

А какво е литературата?

Subscribe to литература