СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ


За 16-та година СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival) ще събере филми, гости, звезди, журналисти и почитатели на доброто кино в София. Между 9-и и 18-и март 2012,  най-мащабното международно киносъбитие в България отново ще заяви присъствието си като един от значимите фестивали в Югоизточна Европа, влязъл в класацията на 50-те топ фестивала според сп. „Варайъти”, който достойно представя страната ни по целия свят.

Прожекция на "Валенса: човек на надеждата" (2013)


16.10.2014, 18:30ч - Съвместна прожекция с "Полски институт - София" и Bulgaria Film Vision в серията "Тоталитарното минало на кинолента".

ВАЛЕНСА: ЧОВЕК НА НАДЕЖДАТА (2013), игрален филм

„ШВЕЙЦАРЕЦЪТ С БЪЛГАРСКО СЪРЦЕ“


Скъпи приятели, Имаме удоволствието да Ви поканим на официалната предпремиера на филма „Швейцарецът с българско сърце“, посветен на големия герой Луи Айер. Лентата проследява живота на швейцареца Луи Айер, припознал България като втора родина, посредством впечатляващи възстановки и интервюта със специалисти по темата.

So Independent 2014


Петото издание на фестивала за американско независимо кино So Independent ще се проведе между 24 октомври и 1 ноември в София.

Тази година ще бъдат показани 25 игрални и документални филми, които представят съвременното лице на американското независимо кино. Творбите са радикални - голяма част от тях отразяват тревожното време, в което живеем, пречупено през погледа на авторите. 

Специален фокус в селекцията са филмите от последното издание на фестивала Sundance - един от най-влиятелните форуми за независимо кино в света.

Кинопрожекция на филма: Светът е голям и спасение дебне отвсякъде

България

Кинопрожекция на филма: Светът е голям и спасение дебне отвсякъде - ВХОД БЕЗПЛАТЕН

Кинопрожекция на филма: "Мария и аз"

България

Кинопрожекция на филма: "Мария и аз" - Вход свободен!

Прожекция на филма "Софи Кал, SANS TITRE"

България

Прожекция на филма "Софи Кал, SANS TITRE" - ВХОД СВОБОДЕН

Летен WORKSHOP „Снимки на терен“ 2014г

България

Кино школата New Actors Studio ще проведе летен WORKSHOP "Снимки на терен".

Прожекция на филма "Чучулиги на конец"

България

18 ч. 25.07.2014, адрес: ул. Г. С. Раковски 100, Чешки център гр. София 
Премиера на филма „На Тротоара“


На 20 юли фондация Тротоара ще представи пред зрители и приятели своя първи проект, документалния филм за българска музика „На тротоара“. Прожекцията ще бъде в столичното кино Влайкова, с начален час 18:00. Специални гости на събитието ще бъдат групите Wartime и Simai, които участват и в самия филм. Двете банди ще излязат на сцената на киното след излъчването на филма и ще изсвирят по няколко парчета. На място ще е възможно закупуването на разнообразен мърчандайз на групите. Входът е свободен.

Subscribe to кино